Digitaal handboek: Houding, zit en inwerking

Dit digitaal handboek is samengesteld door Nienke de Wolff, een ORUN-5 coach en expert in houding en zit, die onder andere internationale dressuur- en springruiters traint. Het e-book geeft een compleet overzicht van hoe je een goede houding en zit kunt bereiken en behouden, wat essentieel is voor een harmonieuze samenwerking tussen ruiter en paard.

Dit digitale handboek is een onmisbare gids voor ruiters

Dit e-book is een onmisbare gids voor iedereen die zijn ruitervaardigheden wil verbeteren. Of je nu een beginnende ruiter bent of een ervaren instructeur, dit handboek biedt waardevolle inzichten en praktische tips over de invloed van houding en zit op je paard.

Wat je zult leren:

  • De juiste basishouding en zit
  • Veelvoorkomende fouten en hoe je deze kunt corrigeren
  • Hoe je jouw houding en zit kunt verbeteren voor een betere communicatie met je paard
  • Specifieke oefeningen en technieken voor ruiters van alle niveaus

"Het boek is duidelijk geschreven en heeft heldere illustraties"

Nienke heeft een zeer uitgebreid e-book ontwikkeld waarin houding en zit en de inwerking van de ruiter op een paard uitgebreid aan bod komen; Handboek Houding, zit en inwerking van de ruiter.
Het is niet alleen een interessant boek voor ruiters, maar ook voor trainers. Wat is de invloed van houding en zit op een paard? Wat is de juiste basis zit? Waar ontstaan problemen? Hoe kun je het oplossen? Hoe leert jouw paard? Hoe leer jij? Het zijn allemaal vragen die beantwoord worden. Verder komt de anatomie van zowel ruiter als paard aan bod, net als de biomechanica. Je krijgt enorm veel tips. Het boek is duidelijk geschreven en heeft heldere illustraties. 

– Hoefslag

Meerdere kaderruiters en internationale dressuur- & Springruiters trainen bij Nienke de Wolff

Begonnen in de voltigesport waar ik vele ruiters en longeurs begeleidt heb naar de topsport, en nog steeds. Altijd heb ik dressuur gereden en heb vanuit daar mijn stal opgericht in Wapse. Al sinds jaren begeleid ik ruiters met houding en zit en dáár heb ik mij 10 jaar geleden in gespecialiseerd.

Inmiddels train ik meerdere kaderruiters en internationale dressuur- & springruiters.

Goed paardrijden begint bij goed op je paard zitten, de juiste hulpen kunnen geven en optimaal kunnen communiceren. Op ieder niveau is daar nog winst te behalen voor ruiters. 

Graag deel ik mijn kennis en help graag andere mensen verder, dat is de reden dat ik DeWolff Academy opgericht heb, zodat ik mijn kennis kan delen. 

Gratis E-book

Ontvang direct gratis het E-book ‘de 4 basisprincipes van de houding en zit’.

Daarmee kan jij DIRECT aan de slag met alle tips!