Online training voor ruiters van elk niveau ! Die opzoek zijn naar meer harmonie & een fijner gevoel in het zadel!

Online cursus

Houding en zit

€19,95

Voor wie is deze cursus

Leer alles over een juiste houding en zit, ontdek waar jouw knelpunten liggen en krijg praktische tips om dit op te lossen. 

Merk jij dat je paard de ene kant om wel makkelijk de zijgangen doet, maar de andere kant niet? Dan heb je dikke kans dat jij als ruiter met jouw zit daar invloed op hebt!

Ik heb deze online training gemaakt, waarbij ik al mijn kennis heb omgezet in video’s zodat ook jij er van kan leren.

Deze cursus is gemaakt voor ruiters van elk niveau, doordat er ook aandacht besteed wordt aan basisvaardigheden én aan het leervermogen van het paard en van de ruiter, is dit een complete cursus ook voor de beginnende ruiter. 

Daarnaast krijg je toegang tot de community waar je video’s mag sturen van jouw rijden, voor feedback. Ook kan je vragen stellen, tips vragen en kan je ENORM veel informatie vinden!

Voor ruiters van elk niveau !

Wat ga je leren

Basishouding

In deze module leer je alles over de communicatie met jouw paard, hoe het omzetten van energie (van je paard) werkt en welke communicatie je hebt tijdens het rijden. Dit is de basis van houding en zit, hét communicatiekanaal tussen ruiter en paard! Daarbij wordt er ingegaan op het leervermogen van het paard.

Houding in de 3 gangen & oefeningen

In deze modules wordt er specifiek gekeken naar de basishouding tijdens de stap en de draf van het paard. Dit alles aan de hand van de 4 basisprincipes van de houding en zit. Daarbij kan je ook meekijken bij een training die er gegeven wordt. 

Ruiterhouding tijden het doorzitten vinden veel ruiters een struikelblok. Welke beweging moet jij maken als ruiter tijdens het doorzitten en tijdens de galop?

Bonusmateriaal

Over Nienke de Wolff

Begonnen in de voltigesport waar ik vele ruiters en longeurs begeleidt heb naar de topsport, en nog steeds. Altijd heb ik dressuur gereden en heb vanuit daar mijn stal opgericht in Wapse. Al sinds jaren begeleid ik ruiters met houding en zit en dáár heb ik mij 10 jaar geleden in gespecialiseerd.

Inmiddels train ik meerdere kaderruiters en internationale dressuur- & springruiters.

Goed paardrijden begint bij goed op je paard zitten, de juiste hulpen kunnen geven en optimaal kunnen communiceren. Op ieder niveau is daar nog winst te behalen voor ruiters. 

Graag deel ik mijn kennis en help graag andere mensen verder, dat is de reden dat ik DeWolff Academy opgericht heb, zodat ik mijn kennis kan delen. 

Online cursus

Houding en zit

€19,95

FAQ

Ja! De cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven. De betaal module & huddle het platform waar het op draait, zijn wel in het Engels omdat wij meerdere internationale cursussen aanbieden. 

Nou, dat bepaal je zelf want je krijgt levenslang toegang tot de content. Je kan kiezen wanneer je een video kijkt of een oefening doet!

Nee hoor, je kan deze cursus ook volgen zonder een eigen paard!

Alleen als jij graag aan jezelf werkt! Deze cursus is volledig toegespitst op het verbeteren van je eigen houding en zit. Zowel recreatieruiters als grand-prix ruiters zijn enthousiast over de cursus.

Ja, je ontvangt als instructeur 35 KNHS-licentiepunten na het afronden van de cursus!

Gratis E-book

Ontvang direct gratis het E-book ‘de 4 basisprincipes van de houding en zit’.

Daarmee kan jij DIRECT aan de slag met alle tips!